adelgazar

miércoles, 27 de octubre de 2010

És la televisió la nova cangur electrónica dels seus fills?

Avui en dia, la televisió té una extraordinària influència en la societat que vivim -especialment, els més joves. La televisió, ens agradi o no, és l’instrument més important del canvi cultural i social; superior a la institució ensenyant per excel.lència: l'escola, amb l’intenció de superar a la pròpia família.

La televisió té efectes positius en el nen, quan se li ha ensenyat a veure-la, com la facilitat per assimilar el llenguatge, i constitueix una excepcional font de coneixements. Però l'abús de la quantitat i la manca de qualitat comporta importants efectes negatius, físics i psíquics, dels quals apuntem els següents: alteracions del son, nerviosisme, fracàs escolar, aïllament, sedentarisme, atròfia l'activitat intel.lectual, pèrdua del discerniment, banalització de la violència.

La televisió a casa pot ser un instrument educatiu i enriquidor. Però cal saber seleccionar amb criteri els espais que veritablement ens interessin i el temps que cal destinar. Proposem els següents consells:
1.    No deixar-los mai sols davant la televisió.
2.    Posar-se d'acord amb ells sobre el temps que es dedicarà cada dia a la TV. Es tracta de posar una "norma de família" que tots respectin.
3.    Evitar que la TV estigui encesa durant els àpats.
4.    No els castigui a no veure la TV. El nen podria pensar i convèncer-se que es tracta del millor i més important passatemps i plaer al qual es pot accedir.
5.    Desaconselli l'ús del comandament a distància.
6.    Eviteu que els nens facin les tasques amb la TV. És una de les costums més contraproduents. La TV és una font d'estímuls audiovisuals i auditius que exigeix esforç mental. La televisió no permet un esforç simultani d'aprenentatge.
7.    Eviti que els nens tinguin un televisor a l'habitació.
8.    Renúncia a veure TV en vacances.
9.    Utilitzeu els programes televisius que veuen els nens per estimular activitats que desperten en ells la participació.
10. Doni bon exemple. Aquest és el consell més important. Els nens compendran la importància que té la televisió en funció del lloc que ocupa als adults de referència.


Moltes families, utilitzen aquest invent per “desfer-se i estar tranquils una bona estona dels seus fills”; és aquesta la finalitat que busquem de la televisió?

1 comentario:

  1. M'agradat aquest tema!
    Molt ben redactat i s'hauria d'escampar més.

    (lalu)

    ResponderEliminar