Avui, hem preparat a casa els panellets i ens han quedat deliciosos!És fàcil de fer tot i que és una mica laboriós!
![]() |
Castanyes, panellets, moniatos i moscatell |
- Panellets amb base d’ametlla - 1 quilo d’ametlla en pols - 1 quilo de sucre - 200-300 grams de patata bullida - 2-3 llimones - Complements de la massa - 1 o 2 llimones - 300-400 grams de xocolata negra fondant Per guarnir: - 6-8 ous - 100-200 grams de pinyons - 100-150 grams d’ametlla ratllada i/o picada - 25 grams d’ametlles senceres torrades - 30-50 grams de fideus de xocolata - 300-400 grams de xocolata negra fondant | - una mica de margarina - farina - paper d’alumini - 1 ratllador - una superfície de marbre - 1 forn - 1 espremedora - 1 pinzell - 1 bol i 1 forquilla per batre els ous - 1 safata pel forn |
Per fer la massa de massapà Abans de res, es recomana fer la massa un dia abans de la preparació dels panellets. Una vegada dit això comencem. Unta amb margarina una superfície llisa com ara el marbre de la cuina. Tira l’ametlla i el sucre i barreja-les bé. Després, afegeix la patata bullida, i aconsegueix fer una massa lligada amb tots aquests ingredients. Per acabar, ratlla la llimona amb el ratllador i afegeix-la a la massa. Una vegada estigui tot ben lligat pots començar a donar forma als panellets. Per fer la massa de xocolata Ratlla la xocolata fondant amb el ratllador i afegeix-la a la massa del massapà. La quantitat és al gust, però la idea és que la massa quedi ben fosca perquè tingui gust a xocolata. Per fer la massa de llimona Perquè tingui gust a llimona només cal afegir el doble de llimona ratllada i el suc exprimit amb l’espremedora. Però ves amb compte que la massa no agafi un gust massa amarg. Si et queda massa àcida, es pot rebaixar el gust afegint més sucre. I ara...a fer els panellets!!! Una vegada lligada la massa de massapà, o de xocolata o de llimona, només cal que facis les boletes, les enfarinis i les untis amb la clara muntada. De pinyons Deixa els pinyons en repòs amb clara d’ou, posa els pinyons a la massa, els pintes amb rovell i ja estan llestos per ficar-los al forn. D’ametlla ratllada i/o picada Fas el mateix que amb els de pinyons, però amb l’ametlla ratllada o picada. D’ametlla sencera Afegeixes l’ametlla sencera torrada a sobre, i també la pintes amb rovell d’ou. De llimona Per a aquest panellet no es necessita cap extra. Només amb la massa de llimona, li dones la forma que vulguis, el pintes amb rovell i al forn. De xocolata Aquests panellets són una mica diferents. Abans de guarnir-los han de passar pel forn. Una vegada fets, es deixen refredar, s’hi aboca la xocolata fondant desfeta (si vols es pot desfer al microones amb una mica d’aigua o de llet) i s’arrebossen amb els fideus de xocolata. Per ficar-los al forn... Abans de ficar els panellets al forn cal preparar la safata i cobrir-la amb paper d'alumini. Es aconsellable afegir una mica de farina perquè no s’enganxin. Escalfa el forn durant una estona abans de ficar els panellets. Després, deixa que es coguin a una temperatura mitja-alta uns deu minuts. De totes maneres, abans de treure’ls, demana-li a una persona gran que comprovi que estan fets. I un cop cuits, cal deixar-los refredar, i menjar-se’ls després d’unes hores. Tindreu prou paciència? |
![]() |
Els nostres panellets! |
hhhmmmm! què bons!
ResponderEliminarEl meu pare ha seguit els vostres consells! :)
(lalu)